Om oss

VegoGlad är en restaurang som grundades av en familj som bor i Bromölla och tror att den mat vi äter spelar en avgörande roll för vår hälsa och välbefinnande. Familjen ville skapa en restaurang som inte bara serverade god mat utan också främjade en hälsosammare livsstil och en mer fredlig värld.

En av anledningarna till att familjen bestämde sig för att skapa VegoGlad var att de märkte att livsmedelsindustrin blev alltmer aggressiv mot djur och planeten. De ville skapa en restaurang som var i linje med deras värderingar av vänlighet och medkänsla mot djur, och som också hade en positiv inverkan på miljön.

På VegoGlad är all mat som serveras vegansk och glutenfri, vilket innebär att det inte används några animaliska produkter eller biprodukter i några av rätterna. Detta främjar inte bara ett mer medkännande och etiskt förhållningssätt till mat utan har också många hälsofördelar. Studier har visat att en växtbaserad kost kan minska risken för kroniska sjukdomar som hjärtsjukdomar, typ 2-diabetes och vissa typer av cancer.

Dessutom tror familjen bakom VegoGlad att främjandet av en vegansk livsstil inte bara handlar om den mat vi äter, utan också om att skapa en mer fredlig värld. Genom att minska vår konsumtion av animaliska produkter kan vi bidra till att minska efterfrågan på fabriksuppfödning, vilket är en stor bidragande faktor till växthusgasutsläpp och klimatförändringar.

Äntligen skapades VegoGlad för att servera god vegansk och glutenfri mat, främja en hälsosammare livsstil och bidra till en mer fredlig värld. Genom att välja att äta på VegoGlad kan kunderna njuta av en måltid som inte bara är bra för deras hälsa utan också bra för planeten och alla dess invånare.